FSU Turnbull Conference Center, Tallahassee FL

AGENDA

Dates and times of events are subject to change Day 3: Wednesday, June 26, 2013

	Room 208 Auditorium	Room 108 Dining Room	Room 214	Room 205	Room 201	Room 103	Atrium + Common Space
8:30 am - 9:30 am (60 min)	DOE Use	Not Available	Transportation Reporting Chris Sanchez Lee Davis	FAMIS Use	DOE Use	MS Lync Demo and Implementation process (Leon - Dale Joiner/Bill Nimmons)	
9:45 am - 10:45 am (60 min)	Virtual Education Sally Roberts		Panel: Cloud-Based Hosting (Bay - David Smith, Dade - Manny Castaneda)	5-Year Modified Graduation Rate Cyndi Holleman	DOE Technology Updates; Common Core, Public School Bandwidth Funding Updates, FLDOE Technology Initatives Ron Nieto, Katie Stephens, and David Stokes	FAMIS Use	Not Available
11:00 am - 12:00 pm (60 min)	Roster Data Collection Process Cali Stringer Todd Clark Holly Edenfield		Office 365 (St. John - Bruce Patrou)	School Safety & Discipline Data Reporting Julie Collins	Panel: Managing Computer Based Testing (Leon - Justin Tarin, Pinellas - Norm Kelton, Dade - Manny Castaneda)		
12:15 pm - 1:00 pm (45 min)	FAMIS Closing Wrap up & Door Prizes		N/A	N/A	N/A	N/A	
						FI DOF Single Sign	

1:00 pm - 4:00 pm

On (SSO) Workshop Andrea Latham

FSU Turnbull Conference Center, Tallahassee FL

AGENDA

Dates and times of events are subject to change Day 1: Monday, June 24, 2013

	Room 208 Auditorium	Room 108 Dining Room	Room 214	Room 205	Room 201	Room 103	Atrium + Common Space
9:00 am - 12:00 pm (3 hours)	Conf. Setup		Conf. Setup	Conf. Setup	Conf. Setup	Conf. Setup	
12:00 pm - 1:00 pm (60 min)	FAMIS intro/opening Legislative Updates Jane Fletcher		N/A	N/A	N/A	N/A	Vendor Setup
1:15 pm - 2:15 pm (60 min)	EIAS Round Table - Getting Acquainted with Districts EIAS Staff		DOE Use	Focus School Software	FAMIS Use	E-rate Funding for Technology Al Arauz Bridget Duff	
2:30 pm - 3:30 pm (60 min)	DOE Staff Database: Overview of 2013-14 Changes Teresa Sancho	Not Available	DOE Student Database Overview of 2013-14 Changes Candy Garcia	Panel: How is IT driving consolidation (Pasco - John Simon, Seminole - Patrick Fletcher, Washington - Sandra Coppedge)	DOE Technology Updates; Common Core, Public School Bandwidth Funding Updates, FLDOE Technology Initatives Ron Nieto, Katie Stephens, and David Stokes		Vendor Exhibits
3:45 pm - 4:15 pm (30 min)	Classroom Enrollment Tool		Introduction to Data Reporting for	Panel: 21st Century Classroom (Leon - Bill Nimmons and Escambia - Tom Ingram)	iBoss		

4:30 pm - 5:00 pm (30 min)	Kathy Hebda Cali Stringer		and Technical Education Bruce Harrington	21 Century Classroom Continued	Silver		
-------------------------------	------------------------------	--	--	--------------------------------------	--------	--	--

FSU Turnbull Conference Center, Tallahassee FL

AGENDA

Dates and times of events are subject to change Day 2: Tuesday, June 25, 2013

	Room 208 Auditorium	Room 108 Dining Room	Room 214	Room 205	Room 201	Room 103	Atrium + Common Space
8:00 am - 9:00 am (1 hour)	Class Size Data Collection and Accountability Calculations Chris Sanchez Lee Davis Tammy Duncan	Database Basics Teresa Sancho	Reporting Industry Certification Data Tara Goodman Tara McLarnon	Dropout Prevention Program Data Format Reporting Linda Fleming	FAMIS Use	Mobile Device Management Bruce Patrou St. Johns County	
9:15 am - 10:30 am (75 min)	Federal Uniform Cohort Graduation Rate Overview Cyndi Holleman	DOE Use	DOE Technology Updates; Common Core, Public School Bandwidth Funding Updates, FLDOE Technology Initatives Ron Nieto, Katie Stephens, and David Stokes	Panel: Disaster Recovery (Hillsborough - Rick Laneau and Seminole - Patrick Fletcher)	Reporting Florida's Migratory Children in the Student Database Linda Fleming	Managing People, Process, and TechnologyWhy you need a Project Management Office - Johnny Nash	
10:45 am - 11:45 am (60 min)	How to Review and Update Cohort Data for Graduation Rate Calculations	Lunch Setup	FAMIS Use	DOE Use	Focus School Software	PARCC, are you ready? Vince Verges	Vendor Exhibits
12:00 pm - 1:30 pm (90 min)	Lunch	Lunch on FAMIS	Lunch	Lunch	Lunch	Lunch	
				FEFP. including Early		Panel: Single Sign-	

1:30 pm - 2:30 pm (60 min)	School Grades and Accountability Update Ed Croft		FAMIS Use	Graduation and Unpaid High School Credits Chris Sanchez Lee Davis	Follett 1:30- 2:00 Skyward 2:00- 2:30	on, District Implementations (Hillsborogh-Rick Laneau, Pinellas, Norm Kelton)
2:45 pm - 3:15 pm (30 min)	Student ID/FTE Calculation Tammy Duncan, Candy Garcia,	FAMIS Use	English Language Learners (ELL) Ginger Alberto Kim Ward	FAMIS Use	InfoSnap	
3:30 pm - 4:30 pm (60 min)	Chris Sanchez, Lee Davis	Panel - Experiences with implementing a Business System (PAEC- James Goines, John Simon- Pasco; Johnny Nash - Leon	Reporting Requirements for Title 1, N or D Linda Fleming Justin Donald	Homeless Lorraine Allen	DOE Use	FAMIS Use

FSU Turnbull Conference Center, Tallaha

Room Capacities

Room 208 Auditorium Room 108 Dining Room		Room 214	Room 205	
350 350		99	60	

ssee FL

Room 201	Room 103	Atrium + Common Space
60	120	